Keksintöjen Viikko - Vinkit onnistuneeseen messuvierailuun
 

Vinkit onnistuneeseen messuvierailuun

Julkaistu 14.10.2021
 

Tapahtuma järjestetään maksuttomassa Microsoftin AltspaceVR-ympäristössä.

Ohjeet AltspaceVR-ohjelman lataamisesta sekä oman avatar-virtuaalihahmon luomisesta löydät osoitteesta keksintojenviikko.fi/messuohjeet_332.

Messukokonaisuus rakentuu auditoriomaisesta tapahtumasalista ja messutilasta. Sinisistä teleporteista pääsee siirtymään tilasta toiseen.

Messuhenkilöstömme virtuaaliset avatar-hahmot tunnistat sinisestä ihon väristä sekä oranssista paidasta, voit kysyä meiltä apua tarvittaessa.

Suosittelemme AltspaceVR-ympäristössä langallisten kuulokkeiden käyttöä, jotta messukokemus on miellyttävä kaikille messuosallistujille. Ilman mikrofonin sisältäviä kuulokkeita puheääni sekä mahdolliset taustahälyt kaikuvat ja kiertävät kaikkien muiden paikalla olijoiden kuulokkeissa ja tämä aiheuttaa isoja hankaluuksia virtuaalimaailmassa käytäville keskusteluille. Langattomia kuulokkeita käytettäessä on havaittu jonkin verran ääniongelmia, jotka ovat korjaantuneet kun kuulokkeet on liitetty tietokoneeseen johdolla.

Keskustelukumppanin ääni kuuluu sitä selkeämmin ja kovempaa mitä lähempänä virtuaalihahmot ovat toisiaan. Kauemmaksi liikuttaessa puheääni vaimenee, joten mene rohkeasti lähelle keskustelukumppaniasi. On hyvä muistaa, että kaikki lähiympäristössäsi seisovat muut avatar-hahmot kuulevat keskustelut, aivan kuten fyysisilläkin messuilla. Voit myös säätää äänenvoimakkuuksia sopivaksi ohjelman asetuksista.

Oma mikrofoni tulee olla mykistettynä aina silloin kun ei puhu. Mikrofoni mykistetään klikkaamalla hiirellä pyöreän valikon yläosasta mikrofonin kuvakkeesta. Mikrofonin saa mykistettyä ja takaisin päälle myös painamalla näppäimistön välilyönti-näppäintä. Kun kuvake on punainen, mikrofonisi on mykistetty ja kukaan virtuaalimaailmassa ei kuule puhettasi. Vaikka oma mikrofonisi on mykistetty, niin kuulet siitä huolimatta messuhallissa käytävät keskustelut. Oma mikrofoni kannattaa pitää mykistettynä myös siitä syystä, ettei esimerkiksi mahdollisesti taustallasi käytävät keskustelut kuulu vahingossa mikrofonisi kautta messuhallissa olijoille.

Messuvierailijoiden henkilöllisyyksiä ei ole mahdollista varmistaa tai tarkistaa, joten huomioi tämä seikka keskusteluissa. Yksi tapa on juttutuokion jälkeen vaihtaa yhteystietoja ja jatkaa yhteydenpitoa potentiaalisten kumppaneiden tai muiden tahojen kanssa esimerkiksi sähköpostitse tai puhelimitse.

Tapahtumassa kuvataan suoraa livelähetystä Keksintöjen Viikon Youtube-kanavalle. Kuvaaja sekä juontaja ovat muiden osallistujien tapaan avatar-hahmoja.

Virtuaalimaailmassa on mahdollista ottaa valokuvia. Pyöreässä valikossa on kaksi kameraa. Toinen kamera kuvaa sen näkymän mitä tietokoneen ruudullasi näkyy ja toinen on selfie-kamera, joka ottaa kuvan ns. taaksepäin omasta avatar-hahmostasi. Kuvat tallentuvat AltspaceVR-ohjelmaan käyttäjän omaan kuvagalleriaan.

 
Päivitetty 14.10.2021

KEKSINTÖJEN VIIKKO

014 577 6200
keksintojenviikko@witas.fi
tilaa uutiskirje
Kehittämisyhtiö Witas Oy

Keksintöjen Viikko on voittoa tavoittelematon tapahtuma, jonka järjestäjinä toimivat Kehittämisyhtiö Witas Oy ja Viitasaaren kaupunki

Facebook-logo, linkki FB-sivulle.      Instagram-logo, linkki IG-tilille.

LinkedIn-logo, linkki LI-sivulle.    Youtube-.ogo, linkki Youtube-tilille.

MISTÄ ON KYSE?

Keksintöjen Viikko -keksintötapahtuman tavoitteena on tasoittaa keksinnön polkua kaupalliseen menestykseen törmäyttämällä uusien keksintöjen ja innovaatioiden omistajat eri alan asiantuntijoiden, potentiaalisten sijoittajien ja asiakkaiden sekä yhteistyökumppaneiden kanssa.
 

Witas Oy logo.

 

Viitasaaren kaupunki logo.