Sulje | Tulosta
Tämä sivu on tulostettu: https://www.keksintojenviikko.fi/

Etusivu > Tutustu tapahtumaan > Referenssit > Mukana voi olla monin tavoin

Mukana voi olla monin tavoin

Marjaana Niskanen -yrityksen pyörittäjä, yrittäjä Marjaana Niskanen on osallistunut Keksintöjen Viikolle niin Lähitorin myyjänä kuin messukävijänä. Hänen tuotteitaan on myös annettu lahjaksi tapahtuman puhujille. 

Juttelua näytteilleasettajien ja kävijöiden kanssa, puheiden kuuntelemista, omien tuotteiden myymistä Keksintöjen Viikon toritapahtumassa. Siinä tärkeimmät tavat, joilla viitasaarelaislähtöinen Marjaana Niskanen on viime vuosina osallistunut tapahtumaan. 

Mukana voi olla monin eri tavoin, vaikka ei olisi keksijä sanan perinteisessä mielessä. Itse teen luovaa työtä ja olen käynyt tapahtumassa ennen kaikkea inspiroitumassa.

Yrityksessään Marjaana luo somiste- ja käyttötuotteita, jotka sopivat niin kotiin kuin lahjoiksikin. Persoonalliset eläin- ja luontoteemaiset tekstiilit, tarjottimet, pyyhkeet ja muut käyttötuotteet ovat hurmanneet käyttäjiä jo kaikkialla Suomessa.

Puheet antavat ajateltavaa

Keksintöjen Viikolta Marjaanan mieleen ovat jääneet erityisesti viime vuoden esiintyjien Saimi Hoyerin ja Max Perttulan puheenvuorot.

– Ne herättelivät ja antoivat paljon ajateltavaa, perusvire oli mukavan kannustava. 

Esitysten jälkeen Marjaanakin kutsuttiin lavalle, kun Kehittämisyhtiö Witaksen edustajat luovuttivat puhujille kiitoslahjaksi hänen tuotteitaan. Paketeissa oli muun muassa muikkuteemaiset tarjottimet, joihin hotelliyrittäjä Saimi Hoyer ihastui ensi näkemältä. 

Näin ne verkostot syntyvät 

Marjaanalla on ollut oma yritys Jyväskylässä reilun vuoden ajan. Yritystoimintansa hän aloitti Osuuskunta Verson jäsenenä. Tuoteideoitaan Marjaana alkoi testata kolmisen vuotta sitten, jolloin ensimmäinen tosikoitos oli Viitasaaren joulutorilla. Siellä tuotteista syntyi kiinnostavia keskusteluja ja asiakkaat antoivat tärkeää palautetta. 

– Oli hienoa nähdä, että tuotteistani innostuivat kaikenikäiset, niin lapset kuin vanhuksetkin. Aidot kohtaamiset ovat tärkeitä, ja siksi tykkään erilaisista tapahtumista. Niihin osallistumalla saa sekä palautetta että ehdotuksia, joista voi poikia uusia tuoteideoitakin.

Merkittäviä ovat myös kohtaamiset, jotka johtavat kauppoihin ja pidempiaikaisiin asiakassuhteisiin.

– Aina ei ole helppo jäljittää, mikä kohtaaminen vaikuttaa mihinkin, mutta tärkeintä on kulkea ja näkyä siellä, missä asiakkaat ja yhteistyökumppanit kokoontuvat. Niin ne yrittäjän verkostot syntyvät.