Sulje | Tulosta
Tämä sivu on tulostettu: https://www.keksintojenviikko.fi/

Etusivu > Ajankohtaista > Tiedotteet 2019 > Keksijänaisille oma mentoriryhmä

Keksijänaisille oma mentoriryhmä

Suomalaiset naiskeksijät julkistivat Keksintöjen Viikko -tapahtumassa suunnitelmansa perustaa oma mentoriryhmä ensikeksijänaisille. Vastaavia ryhmiä on toiminut jo vuosia esimerkiksi Ruotsissa.

Haluamme innostaa naisia innovoimaan ja rohkaista heitä lähtemään yrittäjiksi. Yksi hyvä keino tämän edistämiseksi on tarjota heille kokeneiden asiantuntijanaisten neuvontaa, kertoo mentoriryhmäidean ”äiti”, naiskeksijäaktiivi Maila Hakala.

Hakala osallistui Keksintöjen Viikko -tapahtumaan Viitasaarella ja julkisti naiskeksijöiden QUIN-Suomi-verkoston suunnitelman perustaa Suomeen mentoriryhmä ensikeksijänaisille. Ryhmälle on jo koottu seitsemän kokeneen asiantuntijanaisen mentoriverkosto.

QUIN-verkostossa olemme todenneet, että suomalaisnaiset tarvitsevat ohjausta keksintöjensä kehittämisessä, suojaamisessa ja kaupallistamisessa. Ohjauksen ansiosta keksinnöistä saadaan entistä paremmin kehitetyksi markkinoille kelpaavia innovaatioita. Pöytälaatikkokeksinnöt eivät hyödytä ketään, Hakala toteaa.

Useita vastaavia naiskeksijöiden mentoriryhmiä on toiminut Hakalan mukaan esimerkiksi Ruotsissa jo vuosien ajan. Yrittäjänaisilla on Suomessakin ollut mentoritoimintaa, mutta se ei ole koskenut keksintöjen kehittämistä ja kaupallistamista. QUIN-Suomi tekee yhteistyötä pohjoismaisen QUIN-verkoston (Quinnliga Uppfinnare i Norden) kanssa.

Suomalaisia keksijänaisia on vuosien varrella palkittu kansainvälisestikin. Esimerkiksi erikoissairaanhoitaja, kätilö Eija Pessinen sai Euroopan unionin naiskeksijä -palkinnon vuonna 2009 ja insinööri Aino Heikkinen saman tunnustuksen vuonna 2007.