Keksintöjen Viikko - Lukiolaiset ja ammatilliset opiskelijat saavat oman Keksintömyllynsä
 

Lukiolaiset ja ammatilliset opiskelijat saavat oman Keksintömyllynsä

Julkaistu 10.9.2018
 

Viitasaaren Keksintöjen Viikko laajenee ja uudistuu, kun lukiolaiset ja ammatilliset opiskelijat saavat oman Keksintömyllynsä. Päätapahtuma 5.–6. lokakuuta tarjoaa yleisölle jälleen Suomen uusimmat keksinnöt ja monta kiinnostavaa puhujaa.

Nuoret pääsevät myllyttämään yrityksille uusia konsepteja lokakuun alussa järjestettävässä Keksintöjen Viikon Keksintömyllyssä. Kyse on täysin uudenlaisesta työskentelytavasta.

– Jyväskylän ammattikorkeakoulun JAMK:n asiantuntijat vetävät myllyn pohjoisessa Keski-Suomessa. Lukiolaiset ja ammatilliset opiskelijat ratkovat yritysten aitoja ongelmia ja tuottavat niihin ratkaisuiksi konsepteja ja prototyyppejä, kertoo Kehittämisyhtiö Witaksen toimitusjohtaja Mirja Arkimaa.

Parhaat Keksintömyllyn tuotokset palkitaan Keksintöjen Viikon päätapahtumassa, joka kokoaa kymmeniä keksijöitä ja yrittäjiä eri puolilta maata verkostoitumaan ja hakemaan vauhtia innovaatioidensa tuotteistamiseen ja myyntiin. Mukana on myös rahoittajia ja patenttiasiantuntijoita.

Pääpuhuja, avaruustähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja, kertoo, miten keksinnöt muuttavat maailmaa. Startup-sarjayrittäjä Eeva-Liisa Eppu Ylälahti muistuttaa puheenvuorossaan, että yksi keskustelu voi  muuttaa elämän. Monipuolinen bisnesnainen Suvi Widgrén puhuttelee yleisöä teemalla Kun kaikki meni persiilleen.

Lisäksi Varusteleka-verkkokaupan perustaja, yrittäjä Valtteri Lindholm kertoo, miten verkkokauppa tukee kivijalkakauppaa ja sijoittaja- ja asiantuntijayhtiö Start Up Lionsien hallituksen jäsen Jari Puranen muistuttaa, että hyväkin idea tarvitsee resurssit.

Keksintöjen Viikko nostaa esille kymmeniä ennen näkemättömiä keksintöjä bilepöydästä marjaharavaan ja luisteluhiihtoa helpottavasta uutuudesta viljelylaattaan.

Perinteinen pitchauskilpailu kerää yleisöä kuuntelemaan keksijöiden ja yrittäjien intohimoisia esittäytymispuheita. Sitä pohjustavat valmennustyöpajat järjestetään Viitasaaren Lennättimessä. Jokainen halukas pääsee myös sparraamaan uusia ideoitaan Ideasta Business -klinikalle.

Tapahtuman koko ohjelma löytyy osoitteesta www.keksintojenviikko.fi.

Keksintöjen Viikko on Suomen ensimmäinen ja ainutlaatuinen keksintömessutapahtuma Viitasaarella. Tapahtuman järjestää pohjoisessa Keski-Suomessa toimiva Kehittämisyhtiö Witas Oy yhteistyössä Viitasaaren kaupungin kanssa.

Lisätiedot: Kehittämisyhtiö Witas Oy, toimitusjohtaja Mirja Arkimaa, puh. 044 765 7392 ja markkinointikoordinaattori Marja Vähäsarja, puh. 044 459 6833.

 
Päivitetty 10.9.2018

KEKSINTÖJEN VIIKKO

014 577 6200
keksintojenviikko@witas.fi
tilaa uutiskirje
Kehittämisyhtiö Witas Oy

Keksintöjen Viikko on voittoa tavoittelematon tapahtuma, jonka järjestäjinä toimivat Kehittämisyhtiö Witas Oy ja Viitasaaren kaupunki

Facebook-logo, linkki FB-sivulle.      Instagram-logo, linkki IG-tilille.

LinkedIn-logo, linkki LI-sivulle.    Youtube-.ogo, linkki Youtube-tilille.

MISTÄ ON KYSE?

Keksintöjen Viikko -keksintötapahtuman tavoitteena on tasoittaa keksinnön polkua kaupalliseen menestykseen törmäyttämällä uusien keksintöjen ja innovaatioiden omistajat eri alan asiantuntijoiden, potentiaalisten sijoittajien ja asiakkaiden sekä yhteistyökumppaneiden kanssa.
 

Witas Oy logo.

 

Viitasaaren kaupunki logo.