Keksintöjen Viikko - Robotit, virtuaalimaailma, lisätty todellisuus ja Veikka Gustafsson Keksintöjen Viikon hitit
 

Robotit, virtuaalimaailma, lisätty todellisuus ja Veikka Gustafsson Keksintöjen Viikon hitit

Julkaistu 24.9.2019
 

T I E D O T E

Robotit, virtuaalimaailma, lisätty todellisuus ja Veikka Gustafsson Keksintöjen Viikon hitit

Viitasaaren Keksintöjen Viikko -tapahtuman tarjonta 4.-5. lokakuuta on poikkeuksellisen laaja ja ottaa huomioon myös nuoret uudella tavalla.

Toisen asteen opiskelijat kokoontuvat Keksintömyllyynsä jo 30.9.2019 ja ratkovat aitoja, työelämästä nousevia toimeksiantoja. Myllyä pyörittävät Jyväskylän ammattikorkeakoulun asiantuntijat osana ammattikorkeakoulun Innovaatioviikkoa.

Yksi tapahtuman monista kiinnostavista puhujista on yrittäjä ja ex-vuorikiipeilijä Veikka Gustafsson. Hän esiintyy lauantaina 5.10.2019 ja käy läpi keksintöjen kaupallistamisen haasteita sekä keksijän menestymisen salaisuuksia. Himalajan ja Mount Everestin koulima Gustafsson on nykyisin monipuolinen yrittäjä ja merkittävän joukkorahoitusyhtiön osakas.

Tapahtuman paneelissa perjantaina keskustellaan muun muassa siitä, miten robotiikalla voidaan lisätä maaseudun elinvoimaa. Keskustelun järjestää JAMKin hallinnoima hanke RoboCountryside. Hankkeen osastolla voi tutustua esimerkiksi mobiili- ja käsivarsirobottiin, puettavaan robotiikkaan, etäläsnäolorobotteihin, droneen sekä lisättyyn todellisuuteen.

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston Poken virtuaalisessa esittelyhuoneessa pääsee päivittämään tietonsa virtuaalimaailman kehityksestä. Poken osastolla saa myös kokeilla VR-laseja ja tutustua 3D-tulostukseen.

Aiempien vuosien tapaan yrittäjille tarjotaan maksutonta myyntipuhevalmennusta, johon liittyy perjantaina pidettävä pitchauskilpailu. Keksintöjen Viikon kymmenet näytteilleasettajat taas saavat huippuasiantuntijoiden maksutonta asiantuntijasparrausta.

Tapahtuman puhujiin kuuluu myös Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan professori Pekka Neittaanmäki, joka avaa esityksessään tekoälyn monia mahdollisuuksia. Teknologiateollisuuden johtava ekonomisti Jukka Palokangas luotaa yritysten tilannetta maailmantalouden näkökulmasta ja kokenut kasvuyritysvalmentaja, toimitusjohtaja Markus Mäntynen käy läpi startup-yritysten sudenkuoppia ja pk-yritysten kasvuhaasteita.

Keksintöjen Viikko järjestetään Viitasaarella nyt jo 13. kerran. Tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden esitellä ja testata tuote- ja palveluinnovaatioita sekä verkostoitua.

”Kymmenet keksijät ja aloittavat yrittäjät ovat saaneet yritystoimintaansa vauhtia tästä tapahtumasta. Se on erityisesti verkostoitumispaikkana vertaansa vailla. Joka vuosi osa kävijöistä löytää sieltä yritykselleen asiakkaita tai yhteistyökumppaneita”, kertoo Kehittämisyhtiö Witaksen toimitusjohtaja Tapani Laitinen.

Witas vastaa tapahtuman järjestelyistä yhteistyössä Viitasaaren kaupungin kanssa. Ohjelman täydentymistä voi seurata tapahtuman verkkosivuilla sekä Facebookissa.

Lisätietoja: Kehittämisyhtiö Witas Oy, toimitusjohtaja Tapani Laitinen, puh. 040 152 0112 sekä markkinointikoordinaattori Marja Vähäsarja puh. 044 459 6833.

 
Päivitetty 24.9.2019

KEKSINTÖJEN VIIKKO

014 577 6200
keksintojenviikko@witas.fi
tilaa uutiskirje
Kehittämisyhtiö Witas Oy

Keksintöjen Viikko on voittoa tavoittelematon tapahtuma, jonka järjestäjinä toimivat Kehittämisyhtiö Witas Oy ja Viitasaaren kaupunki

Facebook-logo, linkki FB-sivulle.      Instagram-logo, linkki IG-tilille.

LinkedIn-logo, linkki LI-sivulle.    Youtube-.ogo, linkki Youtube-tilille.

MISTÄ ON KYSE?

Keksintöjen Viikko -keksintötapahtuman tavoitteena on tasoittaa keksinnön polkua kaupalliseen menestykseen törmäyttämällä uusien keksintöjen ja innovaatioiden omistajat eri alan asiantuntijoiden, potentiaalisten sijoittajien ja asiakkaiden sekä yhteistyökumppaneiden kanssa.
 

Witas Oy logo.

 

Viitasaaren kaupunki logo.