Keksintöjen Viikko - Keksintöjen Viikon 2019 ohjelmassa
 

Keksintöjen Viikon 2019 ohjelmassa

Julkaistu 2.10.2019, päivitetty 3.10.2019
 

Perjantaina 4.10. ja lauantaina 5.10. voit sukeltaa keksintöjen kiehtovaan maailmaan, kun Keksintöjen Viikko -tapahtuma täyttää Viitasaari Areenan toinen toistaa nokkelimmista keksintöistä ja arkea helpottavista tuotteista ja palveluista. Esittelyssä on mm. käsivarsirobotti, kasvatuslaatikko, Stage ja Sohva -yhdistelmä, nuotioalusta, sahakoura, Pop-Up Possibilities ja monta muuta kiinnostavaa tuotetta ja ideaa. Osa näytteilleasettajista myös myy esillä olevia tuotteita.

Robotiikka ja tulevaisuuden teknologiat ovat vahva teema tämän vuoden tapahtumassa. Perjantain paneelikeskustelussa klo 13.30 alkaen pohditaan muun muassa siitä, miten robotiikalla voidaan lisätä maaseudun elinvoimaa. Näytteilleasettajina on useita robotiikkaan liittyviä toimijoita ja RoboCountryside-hankkeen osastolla voi tutustua esimerkiksi mobiili- ja käsivarsirobottiin, puettavaan robotiikkaan, etäläsnäolorobotteihin, droneen sekä lisättyyn todellisuuteen.

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston Poken virtuaalisessa esittelyhuoneessa pääsee päivittämään tietonsa virtuaalimaailman kehityksestä. Poken osastolla voi myös testata VR-laseja ja tutustua 3D-tulostukseen.

Perjantaina iltapäivällä klo 15 alkavassa pitchauskilpailussa näytteilleasettajat kisaavat siitä, kuka myy oman bisnesideansa vakuuttavimmin tuomareille parhaalla pitchauksella. Tuomaristo valitsee ja palkitsee parhaan pitchauksen.

Mukana tapahtumassa on mielenkiintoisia puhujia, joiden esitysten aiheet vaihtelevat maailmanpolitiikasta ja robotisaatiosta tekoälyyn, keksintöjen kaupallistamisen haasteisiin sekä menestymisen saloihin.

Teknologiateollisuuden johtava ekonomisti Jukka Palokangas pohtii puheessaan perjantaina klo 12.30 muun muassa, miten suurvaltapolitiikka vaikuttaa suomalaisiin yrityksiin, minkälaisilla toimenpiteillä yrityksiä voitaisiin kannustaa investoimaan sekä aineelliseen että aineettomaan pääomaan ja kuinka keksinnöt ja niiden hyödyntäminen ovat olennainen osa tätä kehitystä.

Lauantaina klo 12 Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan professori Pekka Neittaanmäki avaa esityksessään tekoälyn monia mahdollisuuksia. Lauantaina klo 13 lavalle nousee yrittäjä, ex-vuorikiipeilijä Veikka Gustafsson. Hän käy läpi keksintöjen kaupallistamisen haasteita sekä keksijän menestymisen salaisuuksia. Himalajan ja Mount Everestin koulima Gustafsson on nykyisin monipuolinen yrittäjä ja merkittävän joukkorahoitusyhtiön osakas.

Lauantaina messupäivän päätteeksi palkitaan messujärjestäjien ja yleisön suosikit, jonka jälkeen messut sulkeutuvat klo 15.

Tapahtuman aikana Areenalla palvelee lounaskahvio, josta on ostettavissa suolaista ja makeaa välipalaa sekä lounasta.

Messupaikkana toimii Viitasaari Areena (Urheilutie 9, 44500 Viitasaari)

Lisätietoja tapahtumasta saat numerosta 044 577 6385.

 
Päivitetty 3.10.2019

KEKSINTÖJEN VIIKKO

014 577 6200
keksintojenviikko@witas.fi
tilaa uutiskirje
Kehittämisyhtiö Witas Oy

Keksintöjen Viikko on voittoa tavoittelematon tapahtuma, jonka järjestäjinä toimivat Kehittämisyhtiö Witas Oy ja Viitasaaren kaupunki

Facebook-logo, linkki FB-sivulle.      Instagram-logo, linkki IG-tilille.

LinkedIn-logo, linkki LI-sivulle.    Youtube-.ogo, linkki Youtube-tilille.

MISTÄ ON KYSE?

Keksintöjen Viikko -keksintötapahtuman tavoitteena on tasoittaa keksinnön polkua kaupalliseen menestykseen törmäyttämällä uusien keksintöjen ja innovaatioiden omistajat eri alan asiantuntijoiden, potentiaalisten sijoittajien ja asiakkaiden sekä yhteistyökumppaneiden kanssa.
 

Witas Oy logo.

 

Viitasaaren kaupunki logo.