Keksintöjen Viikko - Vinkit onnistuneeseen messuvierailuun
 
« Edellinen | Seuraava »

Vinkit onnistuneeseen messuvierailuun

Julkaistu 2.10.2020, päivitetty 3.10.2020
 

Tapahtuma järjestetään maksuttomassa Microsoftin AltspaceVR-ympäristössä. AltspaceVR on suunniteltu käytettäväksi tietokoneella, jossa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä tai vaihtoehtoisesti VR-laseilla. Ohjeet AltspaceVR-ohjelman lataamisesta sekä oman avatar-virtuaalihahmon luomisesta löydät osoitteesta www.keksintojenviikko.fi/messuohjeet_332

Messukokonaisuus rakentuu kahdesta messuhallista A ja B sekä auditoriomaisesta tapahtumasalista. Sinisistä teleporteista pääsee siirtymään tilasta toiseen.

Messuhenkilöstömme virtuaaliset avatar-hahmot tunnistat sinisestä ihon väristä sekä oranssista paidasta, voit kysyä meiltä apua tarvittaessa.

Suosittelemme AltspaceVR-ympäristössä langallisten kuulokkeiden käyttöä, jotta messukokemus on miellyttävä kaikille messuosallistujille. Ilman mikrofonin sisältäviä kuulokkeita puheääni sekä mahdolliset taustahälyt kaikuvat ja kiertävät kaikkien muiden paikalla olijoiden kuulokkeissa ja tämä aiheuttaa isoja hankaluuksia virtuaalimaailmassa käytäville keskusteluille. Langattomia kuulokkeita käytettäessä on havaittu jonkin verran ääniongelmia, jotka ovat korjaantuneet kun kuulokkeet on liitetty tietokoneeseen johdolla.

Keskustelukumppanin ääni kuuluu sitä selkeämmin ja kovempaa mitä lähempänä virtuaalihahmot ovat toisiaan. Kauemmaksi liikuttaessa puheääni vaimenee, joten mene rohkeasti lähelle keskustelukumppaniasi. On hyvä muistaa, että kaikki lähiympäristössäsi seisovat muut avatar-hahmot kuulevat keskustelut, aivan kuten fyysisilläkin messuilla. Voit myös säätää äänenvoimakkuutta sopivaksi mikrofonin kuvakkeesta.

Oma mikrofoni tulee olla mykistettynä aina silloin kun ei puhu. Mikrofoni mykistetään klikkaamalla hiirellä pyöreän valikon yläosasta mikrofonin kuvakkeesta. Mikrofonin saa mykistettyä ja takaisin päälle myös painamalla näppäimistön välilyönti-näppäintä. Kun kuvake on punainen, mikrofonisi on mykistetty ja kukaan virtuaalimaailmassa ei kuule puhettasi. Vaikka oma mikrofonisi on mykistetty, niin kuulet siitä huolimatta messuhallissa käytävät keskustelut. Oma mikrofoni kannattaa pitää mykistettynä myös siitä syystä, ettei esimerkiksi mahdollisesti taustallasi käytävät keskustelut kuulu vahingossa mikrofonisi kautta messuhallissa olijoille.

Messuvierailijoiden henkilöllisyyksiä ei ole mahdollista varmistaa tai tarkistaa, joten huomioi tämä seikka keskusteluissa. Yksi tapa on juttutuokion jälkeen vaihtaa yhteystietoja ja jatkaa yhteydenpitoa potentiaalisten kumppaneiden tai muiden tahojen kanssa esimerkiksi sähköpostitse tai puhelimitse.

Tapahtuman kotisivulla julkaistaan ennen tapahtuman alkua suorat pääsylinkit virtuaalimaailmaan. Mikäli näytteilleasettajalla on osastollaan oma näyttelytila (Pro-, Gold- ja Ultimate-osastot) julkaistaan kotisivuilla myös suora linkki kyseiseen tilaan.

Tapahtumassa kuvataan suoraa livelähetystä Keksintöjen Viikon Youtube-kanavalle. Kuvaaja sekä juontaja ovat muiden osallistujien tapaan avatar-hahmoja.

Virtuaalimaailmassa on mahdollista ottaa valokuvia. Pyöreässä valikossa on kaksi kameraa. Toinen kamera kuvaa sen näkymän mitä tietokoneen ruudullasi näkyy ja toinen on selfie-kamera, joka ottaa kuvan ns. taaksepäin omasta avatar-hahmostasi. Kuvat tallentuvat AltspaceVR-ohjelmaan käyttäjän omaan kuvagalleriaan.

 
Päivitetty 3.10.2020

KEKSINTÖJEN VIIKKO

044 577 6385
keksintojenviikko@witas.fi
tilaa uutiskirje
Kehittämisyhtiö Witas Oy

Keksintöjen Viikko on voittoa tavoittelematon tapahtuma, jonka järjestäjinä toimivat Kehittämisyhtiö Witas Oy ja Viitasaaren kaupunki

Facebook-logo, linkki FB-sivulle.      Instagram-logo, linkki IG-tilille.

LinkedIn-logo, linkki LI-sivulle.    Youtube-.ogo, linkki Youtube-tilille.

MISTÄ ON KYSE?

Keksintöjen Viikko -keksintötapahtuman tavoitteena on tasoittaa keksinnön polkua kaupalliseen menestykseen törmäyttämällä uusien keksintöjen ja innovaatioiden omistajat eri alan asiantuntijoiden, potentiaalisten sijoittajien ja asiakkaiden sekä yhteistyökumppaneiden kanssa.
 

Witas Oy logo.

 

Viitasaaren kaupunki logo.