Keksintöjen Viikko - Messuohjeet
 

Messuohjeet

 

Vinkkejä virtuaalimaailmaan!

 • Suosittelemme äänenlaadun varmistamiseksi ja äänen kaikumisen estämiseksi erillisten langallisten kuulokkeiden käyttämistä. Varmistathan, että kuulokkeissa on käytettävissä myös mikrofoni juttutuokioita varten.
   
 • Pidä mikrofonisi mykistettynä aina silloin kun et itse puhu, jotta oma äänesi ei häiritse muita eikä äänet lähde kiertämään / kaikumaan. Mykistys eli Mute-nappi toimii mm. välilyöntiä painamalla. Kun kuvake on punainen, mikkisi on kiinni.
   
 • Kuvan mukainen toimintovalikko/Menu avautuu hiiren oikeanpuolesta nappia painamalla. Toimintovalikon ollessa auki hiirtä ei voi käyttää ympärilleen katselemiseen. Toimintovalikko sulkeutuu painamalla uudelleen hiiren oikeanpuolesta nappia.Toimintovalikon keskellä olevasta napista pääset ohjelman päävalikkoon sekä asetuksiin.
   
 • Messuhenkilöstömme avatar-hahmot tunnistat virtuaalimaailmassa sinisestä ihon väristä sekä oranssista paidasta. Tule rohkeasti juttelemaan.

 


AltspaceVR-ohjeistus

1. Lataa maksuton AltspaceVR-ohjelma joko Microsoft Store -kaupasta tai Steamista. Mikäli olet käyttänyt AltspaceVR-ohjelmaa jo aiemmin, mutta ohjelma ei avaudu tai antaa virheilmoituksen, poista ohjelman asennus koneeltasi ja lataa ohjelman uusin versio Microsoftin kaupasta. Sisäänkirjautumisen voi vielä ohjelman latausvaiheessa ohittaa.

2. Kun asennus on onnistuneesti tehty, käynnistä ohjelma. Huomioi, että ohjelman latautuminen kestää hetken aikaa.

3. Kirjaudu sisään Sign in -kohdasta omalla Microsoft-tililläsi (tässä tapauksessa Microsoft-tilillä tarkoitetaan muuta kuin esimerkiksi työ- tai opiskelukäytössä olevaa Microsoft365-tiliä). Mikäli sinulla ei ennestään ole Microsoft-tiliä, voit luoda sellaisen maksutta kirjautumisikkunassa olevan Create account -linkin kautta.

Huom. Mikäli olet käyttänyt AltspaceVR-ohjelmaa jo aiemmin ja sinulla on ennestään olemassa AltspaceVR-käyttäjätili, voit kirjautua sisään kyseisellä käyttäjätilillä. Valitse tällöin kirjautumisikkunasta alin vaihtoehto eli sign in with an AltspaceVR account.

 • displayname näkyy virtuaalimaailmassa kaikille muille käyttäjille
 • username näkyy kaveriksi hyväksymillesi käyttäjille

4. Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa AltspaceVR:ään, suosittelemme tutustumaan ohjelman käyttöön valmiin opastuksen avulla. Pääset opastukseen/tutoriaaliin klikkaamalla Tutorial ja AltspaceVR Tutorial ja sen jälkeen Begin Tutorial. Halutessasi voit myös jatkaa omin avuin ilman tutoriaalia. Tutoriaalin voi keskeyttää asetuksista kohdasta Skip. Asetuksiin pääset klikkaamalla tutoriaalissa hiiren oikeaa painiketta ja sitten näkyviin tulevaa Menua. Menusta valitaan kohta Settings.

5. Klikkaamalla Customize Avatar pääset luomaan oman avatar-hahmosi. Vasemmasta reunasta voit muokata avatarin ulkonäköä haluamallasi tavalla. Muokkaamisen jälkeen klikkaa Save/tallenna.

Main menu/päävalikon kohdasta Settings/asetukset pääset myös muokkaamaan muita asetuksiasi, esimerkiksi ääniasetukset löytyvät kohdasta Audio.

6. Pikaohje liikkumiseen hiirellä ja näppäimistön avulla. Seuraavaksi opastuksessa harjoitellaan virtuaaliympäristössä liikkumista, seuraa ohjelmassa näkyviä ohjeita.

7. Hienoa, olet valmis messuille!

8. Klikkaamalla Menu pääset tutustumaan esim. AltspaceVR-ympäristössä järjestettäviin tapahtumiin, kirjautumaan ulos ohjelmasta sekä voit poistua ohjelmasta kirjautumatta ulos menemällä Settings/asetuksiin ja klikkaamalla Exit.

9. Voit kirjautua ulos ohjelmasta menemällä kohtaan Account ja klikkaamalla Sign Out ja sen jälkeen Exit.

 
Päivitetty 14.10.2021

KEKSINTÖJEN VIIKKO

044 577 6385
keksintojenviikko@witas.fi
tilaa uutiskirje
Kehittämisyhtiö Witas Oy

Keksintöjen Viikko on voittoa tavoittelematon tapahtuma, jonka järjestäjinä toimivat Kehittämisyhtiö Witas Oy ja Viitasaaren kaupunki

Facebook-logo, linkki FB-sivulle.      Instagram-logo, linkki IG-tilille.

LinkedIn-logo, linkki LI-sivulle.    Youtube-.ogo, linkki Youtube-tilille.

MISTÄ ON KYSE?

Keksintöjen Viikko -keksintötapahtuman tavoitteena on tasoittaa keksinnön polkua kaupalliseen menestykseen törmäyttämällä uusien keksintöjen ja innovaatioiden omistajat eri alan asiantuntijoiden, potentiaalisten sijoittajien ja asiakkaiden sekä yhteistyökumppaneiden kanssa.
 

Witas Oy logo.

 

Viitasaaren kaupunki logo.