Keksintöjen Viikko - Messuohjeet
 

Messuohjeet

 

Tietokoneen laitteistovaatimuksena on Microsoftin Windows 10 -käyttöjärjestelmä, jossa on päivitykset ajan tasalla (vähintään versio 1809). Tietokoneessa tulee olla vähintään i5-prosessori ja 4 Gt muistia (huom. nämä vaatimukset voivat täyttyä jopa 10 v. vanhassa tietokoneessa). Lisäksi AltspaceVR-ohjelma tarvitsee toimiakseen vapaata levytilaa 500 Mt.

Suosittelemme riittävän äänenlaadun varmistamiseksi erillisten kuulokkeiden käyttämistä. Varmistathan, että kuulokkeissa on myös mikrofoni käytettävissä juttutuokioita varten.

Tuntuuko virtuaalimaailma vieraalta? Ei hätää, voit ilmoittautua etäkoulutukseemme, jota järjestämme syyskuun ajan keskiviikkoisin klo 18–19. Ilmoittaudu koulutukseen.


1. Lataa AltspaceVR-ohjelma joko Microsoftin kaupasta tai Steamista.

2. Kun asennus on onnistuneesti tehty, käynnistä ohjelma. Huomioi, että lataaminen kestää hetken.

3. Luo itsellesi käyttäjätunnus klikkaamalla Sign Up oikealta ja täytä lomake. 

4. Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa AltspaceVR:ään, suosittelemme tutustumaan ohjelman käyttöön valmiin opastuksen avulla. Pääset opastukseen/turiaaliin klikkaamalla Start Tutorial ja sen jälkeen Begin Tutorial. Halutessasi voit myös jatkaa omin avuin klikkaamalla Explore on my Own.

5. Klikkaamalla Customize Avatar pääset luomaan oman avatar-hahmosi. Vasemmasta reunasta voit muokata avatarin ulkonäköä.

6. Pikaohje liikkumiseen hiirellä ja näppäimistön avulla. Seuraavaksi opastuksessa harjoitellaan virtuaaliympäristössä liikkumista, seuraa ohjelmassa näkyviä ohjeita.

7. Hienoa, olet valmis messuille!

Huom! Linkki Keksintöjen Viikko XR -messuille julkaistaan myöhemmin tässä.

8. Klikkaamalla Menu pääset tutustumaan esim. AltspaceVR-ympäristössä järjestettäviin tapahtumiin, kirjautumaan ulos sekä voit poistua klikkaamalla Exit Altspace.


Tarvitsetko apua? Lähetä sähköpostia kirsi.niskanen(at)witas.fi.

Tuntuuko asia vieraalta? Ei hätää. Järjestämme etäkoulutusta kaikille halukkaille syyskuun ajan joka keskiviikko klo 18–19. Koulutuksessa käymme läpi mm. järjestelmävaatimukset, AltSpace-ohjelman asennuksen, rekisteröitymisen, avattaren luonnin sekä opetamme, kuinka virtuaalimaailmassa liikutaan ja toimitaan.

» Ilmoittaudu mukaan etäkoulutukseen!

 
Päivitetty 23.9.2020

      

    

MISTÄ ON KYSE?

Keksinnön tie kaupalliseen menestykseen voi olla pitkä ja kuoppainenkin. Keksintöjen Viikko -tapahtuman tavoitteena on tasoittaa tätä polkua törmäyttämällä uusien keksintöjen ja innovaatioiden omistajat eri alan asiantuntijoiden, potentiaalisten sijoittajien ja asiakkaiden sekä yhteistyökumppaneiden kanssa.