Keksintöjen Viikko - Puhujaesittelyt
 

Puhujaesittelyt

 

Vastuullisuus ja ekologisuus innovaatioiden kasvualustana -webinaari pureutuu erityisen ajankohtaisiin aiheisiin innovaatioiden vastuullisuudesta ja ekologisuudesta. Tervetuloa mukaan perjantaina 14.10.2022 klo 9 alkaen!


Tulevaisuuden tutkimuskeskus | Tuomas Kuhmonen

 

Muutosmatkalla kohtuutalouteen

Tämän hetkisessä fossiilitaloudessa ekologisuudelle ja vastuullisuudelle ei löydy aina jalansijaa. Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen tutkimusjohtaja Tuomas Kuhmonen vie meidät visionääriselle mielikuvitusmatkalle kohtuutalouteen, joka häämöttää edessämme yhtenä skenaariona kestävyyskriisin ratkaisemiseksi.

Millaiselle kasvualustalle meidän on juurrutettava tulevaisuuden liiketoiminnot ja innovaatiot, jotta perintömme seuraaville sukupolville on ekologisempi ja vastuullisempi? Mitä yhteiskunnalle ja yrityksille tarkoittaa maksimaalisen kasvun vaihtaminen rajallisen kasvun tavoitteluun?

Tervetuloa kuuntelemaan Tuomaksen esitys klo 9.10.


Betolar Oyj | Juha Leppänen

 

Ekologisella innovaatiolla maaseudulta pörssiyhtiöksi!

Kannonkoskelaisen Betolarin perustaja Juha Leppänen kertoo yrityksen matkasta pihalaattojen valmistajasta globaaliksi vähähiilisten rakennusmateriaalien valmistajaksi.

Betolarin ratkaisun avulla jätevirroista, kuten energia-, kaivos-, teräs- ja metsäteollisuuden sivuvirroista, voidaan tuottaa vähähiilisiä rakennusmateriaaleja ja vauhdittaa muutosta kohti kestävää rakentamista ja kiertotaloutta.  Nykyään innovaatiojohtajana toimiva Leppänen kertoo yrityksen kasvutarinan – mistä on lähdetty ja mitä matkalla on koettu ja opittu. Hän haluaa muistuttaa, että myös maaseudulta on mahdollista ponnistaa hyvän idean kanssa maailmalle – ja kertoo mitä muita eväitä kasvutarinaan tarvitaan. 

Tervetuloa kuuntelemaan Juhan esitys klo 10.


Dream Circus | Petra Ryymin

 

Vaatevalmistaja Dream Circus ekologisuuden ja eettisyyden edelläkävijänä

Kahden siskon unelmasta syntynyt Dream Circus on pieni vaatevalmistaja Pohjois-Savosta. Vaikka yritys on vielä suht pieni, ovat unelmat ja tavoitteet isoja. Dream Circus haluaa valloittaa maailman ja olla ekologisuuden ja eettisyyden edelläkävijä.

Yrityksen toimitusjohtaja Petra Ryymin kertoo arvoista, joiden varaan yrityksen brändi on rakennettu ja siitä, kuinka ne ohjaavat yrityksen toimintaa. Yrityksen vastuullisuusajattelu kiteytyy viiteen teemaan ja Dream Circusin ensimmäinen vastuullisuusraportti julkaistiin kesäkuussa 2022. Puheenvuorossaan Petra avaa meille näitä teemoja ja kertoo, miten ne näkyvät yrityksen toiminnassa konkreettisina tekoina.

Tervetuloa kuuntelemaan Petran esitys klo 10.30.


Arctic Rides | Markku Laatikainen

 

Skick-sähköpotkukelkan matka ideasta sarjavalmistettavaksi tuotteeksi

Keväällä 2020 oululainen Markku Laatikainen tilasi itselleen pitkään haaveilemansa isorenkaisen sähköskootin. Skootin testaus jäisellä pihatiellä päätyi nolosti kaatumiseen, mutta ajatus paremmin Suomen vaihteleviin olosuhteisiin soveltuvasta skootista jäi hautumaan. Paria kuukautta myöhemmin aamun varhaisina tunteina syntyi idea uudenlaisesta kulkupelistä, Skick-sähköpotkukelkasta.

Kehityspolku ideasta tuotteeksi on monivaiheinen sekä usein myös pitkä ja kuoppainen prosessi, joka vaatii monenlaista osaamista. Artic Rides Oy:n toimitusjohtaja Markku Laatikainen kertoo Skick-sähköpotkukelkan matkasta orastavasta ideasta sarjavalmistettavaksi tuotteeksi. Esityksessään Markku kuvailee määrätietoisen kehitystyön ja kaupallistamisprosessin eri vaiheita.  Hän käy käytännönläheisesti läpi mm. keksinnön suojaamista, protoilua sekä monia muita tuotteen markkinoille saattamisen vaiheita. 

Tervetuloa kuuntelemaan Markun esitys klo 11.


KPMG | Jenna Hytti

 

Yritysvastuun ABC - miten tulevaan kannattaa varautua?

Yritysvastuun odotukset kehittyvät vauhdilla. EU:ssa valmistellaan uusia lainsäädäntöaloitteita, jotka tulevat edellyttämään nykyistä kattavampia toimenpiteitä ja raportointia entistä pienemmiltä yrityksiltä. Vastuullista toimintaa odottavat enenevissä määrin myös yritysten sidosryhmät, kuten sijoittajat, työntekijät, kuluttajat ja yritysasiakkaat. 

KPMG:llä työskentelevä Jenna Hytti käy puheenvuorossaan läpi EU:sta tulevia lainsäädäntöaloitteita ja yritysvastuun ajankohtaisia trendejä. Jenna on toiminut yritysvastuun ammattilaisena yli 12 vuotta ja tukenut yrityksiä erityisesti vastuullisuusstrategioissa ja vastuullisen toimitusketjun hallinnassa ympäri maailman. Hän on työskennellyt sekä kansainvälisten organisaatioiden yritysvastuufunktioissa, että konsulttiyrityksissä, ja kehittänyt suuryhtiöiden lisäksi myös pienille toimijoille palvelukonsepteja liiketoimintalähtöiseen yritysvastuun johtamiseen.

Tervetuloa kuuntelemaan Jennan esitys klo 12.30.


BioPaavo | Annimari Lehtomäki

 

Hackathoneista uutta kysyntälähtöistä liiketoimintaa

Kestävään liiketoimintaan liittyvät haasteet ovat moninaisia ja niiden kohtaamiseen yritykset tarvitsevat innovatiivisia ratkaisuja, tiimejä ja yhteistyökumppaneita.  

Yksi tapa lähestyä ja ratkoa kestävän liiketoiminnan haasteita ja löytää ns. boxin ulkopuolisia ratkaisuja on tehdä se hackathonien avulla. Tapahtumat, joissa tiimit pyrkivät ratkaisemaan ennalta määriteltyjä haasteita, ovat osoittaneet, että vaikka yritysten sisältä löytyykin huippuosaamista, on tällaisella ennakkoluulottomalla ”ristiinpölytyksellä” pystytty löytämään sellaisia ratkaisumalleja ja yhteistyökumppaneita, joita yrityksen sisällä ei oltu osattu vielä ajatellakaan.

Biotalouden Yrityskiihdyttämö BioPaavon johtava asiantuntija Annimari Lehtomäki kertoo tarkemmin, kuinka BioPaavon järjestämät hackathon-tapahtumat toimivat ja kuinka niiden avulla on luotu uutta kysyntälähtöistä liiketoimintaa.

Tervetuloa kuulemaan Annimarin puheenvuoro klo 14.

 
Päivitetty 23.11.2022

KEKSINTÖJEN VIIKKO

014 577 6200
keksintojenviikko@witas.fi
tilaa uutiskirje
Kehittämisyhtiö Witas Oy

Keksintöjen Viikko on voittoa tavoittelematon tapahtuma, jonka järjestäjinä toimivat Kehittämisyhtiö Witas Oy ja Viitasaaren kaupunki

Facebook-logo, linkki FB-sivulle.      Instagram-logo, linkki IG-tilille.

LinkedIn-logo, linkki LI-sivulle.    Youtube-.ogo, linkki Youtube-tilille.

MISTÄ ON KYSE?

Keksintöjen Viikko -keksintötapahtuman tavoitteena on tasoittaa keksinnön polkua kaupalliseen menestykseen törmäyttämällä uusien keksintöjen ja innovaatioiden omistajat eri alan asiantuntijoiden, potentiaalisten sijoittajien ja asiakkaiden sekä yhteistyökumppaneiden kanssa.
 

Witas Oy logo.

 

Viitasaaren kaupunki logo.