Keksintöjen Viikko - Väkeä virtasi ja kontakteja syntyi
 

Väkeä virtasi ja kontakteja syntyi

 

Yrittäjä Tero Hämäläinen sai enemmän kuin meni hakemaan, kun hän osallistui Keksintöjen Viikolle ensimmäistä kertaa syksyllä 2017.

Paljon palautetta ja kontakteja sekä uusia asiakkaita. Siinä yrittäjä Tero Hämäläisen tärkeimmät tuomiset Keksintöjen Viikolta kotiin Saarijärvelle.

”Seisoin omalla ständilläni ensimmäisenä päivänä yhdeksän tuntia putkeen puhumassa tuotteistani. Juomavesi loppui enkä ehtinyt käydä vessassa. Toisena päivänä puhuin kuusi tuntia. Sain todella kiinnostavaa palautetta, hyviä kontakteja ja uusia asiakkaita!”

Yrityksessään Inweb Oy:ssä Tero Hämäläinen on tuottanut 3D-tulostukseen perustuvia ratkaisuja vuodesta 2016 lähtien. Inweb on erikoistunut ympäristöystävällisestä PLA-muovista tehtyihin tulosteisiin.

”Jaoin Keksintöjen Viikolla tietoa yrityksestäni ja 3D-tulostamisesta. Lisäksi kävin yleisön kanssa kiinnostavia keskusteluja tuotteistani ja menetelmästä. Huomasin, miten vähän 3D-tulostuksesta ja sen teollisesta käytöstä tiedetään. Osasin odottaa, että se herättää paljon kiinnostusta – mutta silti vähän yllätyin suosiosta.”

Sain 15 kontaktia ja 3 asiakasta

Inwebin osastolla oli muutaman neliön tilassa yksi 3D-tulostuskone sekä tiilimuotin mallikappale tulostumassa. Yritys valmistaa tätä nykyä paljon valumuotteja teollisuudelle.

”Porukkaa ei tarvinnut houkutella paikalle. Yritin aluksi laskea kävijöitä, mutta ensimmäisenä päivänä luovutin jo 140:n kohdalla. Aika olisi mennyt laskiessa. Molempina päivinä suosio oli melkoinen.”

Kysymyksiä sateli paljon: Ai tämäkö on se 3D-tulostin? Mitä sillä voi tehdä? Mitä materiaaleja siinä käytetään? Mitä ne maksavat?

”Jo se oli hienoa, että pääsin levittämään 3D-tietoutta. Lisäksi sain kuitenkin paljon muutakin. Pystyin testaamaan, osaanko selittää asiani niin, että kuulijat innostuvat ja ymmärtävät. Mukana oli monenlaisia ihmisiä ja jokaiselle asia on selitettävä vähän eri tavalla. Ja mikä hienointa: sain 15 hyvää kontaktia ja kolme asiakasta, joiden kanssa yhteistyö on jatkunut.”

Tapasin isojen yritysten edustajia

Alun perin Tero Hämäläinen innostui lähtemään tapahtumaan toisen yrittäjän suosituksesta. Hän ajatteli osallistumishinnan olevan niin kohtuullinen, että tilaisuus olisi pienellekin yrittäjälle riskitön.

”Hetken mietin, voinko osallistua, vaikka en ole tehnyt varsinaista keksintöä. Onneksi menin. Se on myös hyvä paikka testata uusia tuotantomenetelmiä ja -tekniikoita. Siellä myös kierteli isojen yritysten edustajia tutustumassa uusiin ideoihin, mikä on kontaktien kannalta olennaisen tärkeää.”

Tero toteaa, että tapahtuma vetää selkeästi paljon kävijöitä ja mahdollisia kontakteja. Siksi osallistuminen kiinnostaa seuraavallakin kerralla.

”Menen sinne varmasti jatkossakin.”

 
Päivitetty 14.6.2018

KEKSINTÖJEN VIIKKO

014 577 6200
keksintojenviikko@witas.fi
tilaa uutiskirje
Kehittämisyhtiö Witas Oy

Keksintöjen Viikko on voittoa tavoittelematon tapahtuma, jonka järjestäjinä toimivat Kehittämisyhtiö Witas Oy ja Viitasaaren kaupunki

Facebook-logo, linkki FB-sivulle.      Instagram-logo, linkki IG-tilille.

LinkedIn-logo, linkki LI-sivulle.    Youtube-.ogo, linkki Youtube-tilille.

MISTÄ ON KYSE?

Keksintöjen Viikko -keksintötapahtuman tavoitteena on tasoittaa keksinnön polkua kaupalliseen menestykseen törmäyttämällä uusien keksintöjen ja innovaatioiden omistajat eri alan asiantuntijoiden, potentiaalisten sijoittajien ja asiakkaiden sekä yhteistyökumppaneiden kanssa.
 

Witas Oy logo.

 

Viitasaaren kaupunki logo.