Keksintöjen Viikko - Keksi-kuulumisia
 

Keksi-kuulumisia

 

26.9.2019

Kuka keksi Keksintöjen Viikon?

Tapani Laitinen
Kehittämisyhtiö Witas Oy:n toimitusjohtaja

Minäpä tiedän. Tapahtuman alkusysäys sai alkunsa Kinnulassa, niin kuin moni muukin hyvä asia. Esimerkiksi kolmen Witas-alueen kunnanjohtajan syntymäpaikka on Kinnulan kunnassa. Keksintöjen Viikon keksijät ovat yhä hyvinkin lähellä Witasta ja todennäköisesti tapaan heidät myös parin viikon päästä Viitasaari Areenalla. En vielä ehtinyt kysyä lupaa nimien julkaisemiseen näiltä herroilta, joten valitettavasti tämä jää tulevaisuuteen, johonkin sen arvoiseen tapahtumaan.

Mielestäni Keksintöjen Viikon keksiminen on jo itsessään aikamoinen keksintö. On hyvin ennakkoluulotonta ja innovatiivista järjestää tapahtuma keksintöjen ympärille.

Lue Tapanin blogikirjoitus kokonaisuudessaan

 


15.8.2019

Vauhtia ja vertaistukea keksintökiihdyttämöstä

Jouni Hynynen
Team Finland -koordinaattori

Viitasaaren Keksintöjen Viikosta on kehittynyt suomalaisten keksijöiden tärkeä lähtöruutu, lataamo ja vauhdinottopaikka. Sinne on helppo tulla etsimään eväitä oman yritystoiminnan kehittämiseen ja keksinnön jalostamiseen. Siellä voi testata ideoitaan ja saada suoraa palautetta turvallisessa ympäristössä. Sieltä löytää yhteistyökumppaneita, jotka auttavat matkalla eteenpäin.

Tapahtuma onkin ainutlaatuinen keksintökiihdyttämö, jolla on tärkeä paikkansa suomalaisessa keksintötoiminnan palveluverkostossa. Toiminta perustuu vertaistuen tarjoamiseen.

Lue Jounin blogikirjoitus kokonaisuudessaan

 

 

 


29.8.2018

Pikkasen parempi periferia sivistyksen ytimessä

Janne Kinnunen
Viitasaaren kaupunginjohtaja

Ei ole sattuma, että Keksintöjen Viikko järjestetään Viitasaarella. Kaupungissamme tehdään paljon muutakin ennakkoluulotonta. Omassa lajissaan ainutlaatuinen on myös esimerkiksi nykymusiikkitapahtuma Musiikin Aika – samoin kuin vaikkapa meidän kaikkien kaupunkilaisten uusi olohuone Lennätin. Meillä uskalletaan kokeilla, ja ennakkoluulottomuus tuntuu olevan suorastaan geeneissä.

Lue Jannen blogikirjoitus kokonaisuudessaan

 

 

 


29.6.2018

Pieni on kaunista - ja siitä voi kasvaa suurta

Mirja Arkimaa
Witas Oy:n toimitusjohtaja 2014-2018

Samaan aikaan, kun me Kehittämisyhtiö Witaksessa laskeudumme lomakauteen, me varmistamme, että syksyä varten on tärkeimmät valmistelut tehty. Tärkeimpiin kuuluu lokakuun alussa pidettävä Keksintöjen Viikko.

Tapahtuma on kasvanut 12 vuoden aikana merkittäväksi innovaatiotoiminnan moottoriksi. Alkuvuosina epäilijöitä riitti, mutta toisin on nyt. Hyviä kokemuksia saaneet yrittäjät tulevat sinne aina uudelleen, samoin monet näytteilleasettajat, yhteistyökumppaneiden etsijät, rahoittajat ja isojen yritysten ”agentit”.

Lue Mirjan blogikirjoitus kokonaisuudessaan

 


 
Päivitetty 24.8.2020

KEKSINTÖJEN VIIKKO

014 577 6200
keksintojenviikko@witas.fi
tilaa uutiskirje
Kehittämisyhtiö Witas Oy

Keksintöjen Viikko on voittoa tavoittelematon tapahtuma, jonka järjestäjinä toimivat Kehittämisyhtiö Witas Oy ja Viitasaaren kaupunki

Facebook-logo, linkki FB-sivulle.      Instagram-logo, linkki IG-tilille.

LinkedIn-logo, linkki LI-sivulle.    Youtube-.ogo, linkki Youtube-tilille.

MISTÄ ON KYSE?

Keksintöjen Viikko -keksintötapahtuman tavoitteena on tasoittaa keksinnön polkua kaupalliseen menestykseen törmäyttämällä uusien keksintöjen ja innovaatioiden omistajat eri alan asiantuntijoiden, potentiaalisten sijoittajien ja asiakkaiden sekä yhteistyökumppaneiden kanssa.
 

Witas Oy logo.

 

Viitasaaren kaupunki logo.