Keksintöjen Viikko - Referenssit
 
« Edellinen | Seuraava »

Referenssit

 

Käänteentekevä käynti johti ahaa-elämykseen

Niilo Kalsi sai vuoden 2019 Keksintöjen Viikolta ratkaisevaa kannustusta ja ahaa-elämyksen yritystoimintaansa. Nyt Iisveden veistämö tavoittelee kansainvälisiä areenoja ja on mukana virtuaalisessa Keksintöjen Viikko XR:ssä syksyllä 2020.

– Virtuaalisuus on tulevaisuutta, ja tuollainen tapahtuma on meille hyvä oppimisen paikka. Siihen sisältyy huikeita mahdollisuuksia, voihan siellä päästä tapaamaan esimerkiksi aivan eri puolilta maailmaa tulevia ihmisiä, parhaillaan kansainvälistymistä kaavaileva Kalsi toteaa.

Lue lisää

Niilo Kalsi

 

 


Viitasaaren kautta maailmalle

Janne Honkala on juuri käynyt Berliinissä pystyttämässä yrityksensä Aalto Haitekin rakenteita Wild Wild Wood -näyttelyyn. Ovet maailmalle ovat avautuneet sen jälkeen, kun Honkala seisoi Keksintöjen Viikolla uuden yrityksensä ständillä ja mietti, uskooko tähän kukaan muu kuin hän itse.

Yrittäjä, toimitusjohtaja Janne Honkala on nyt kysytty mies. LinkedIn-verkostoitumispyyntöjä ja puheluja kilahtelee päivittäin eri puolilta maailmaa, ja kyselyjä tulee milloin Aasiasta, milloin Keski-Euroopasta. Vuonna 2017 perustettu liimattomaan ja ympäristöystävälliseen aaltopuuteknologiaan ja puurakentamiseen erikoistunut yritys on kasvanut kahdessa vuodessa kansainväliseksi toimijaksi.

Lue lisää

Janne Honkala Keksintöjen Viikolla 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Keksintömessujen runsas anti yllätti

Crenoco Greenin yrittäjä Visa Törmälä lähti testaamaan yritysideaansa Keksintöjen Viikolle 2017 ja palasi kotiin antoisan palautelastin kanssa. Siitä tulee syksyllä vuosi – ja seuraavatkin messut on jo merkitty kalenteriin.

Yritysidean koeponnistus. Näin yrittäjä Visa Törmälä kuvaa viime syksyn reissuaan Viitasaaren Keksintöjen Viikolle. Hän pyörittää Saarijärvellä Crenoco Green -yritystään, joka kehittää ja valmistaa Pohjolan puhtaista luonnonkasveista ja niistä erotetuista ainesosista ihmisten ja eläinten hyvinvointituotteita.

Lue lisää

Visa Törmälä esittelee kuivattuja Keiteleen kaloja, joita Crenoco Green tuottaa talvikuukausina lemmikkieläinten herkuksi.

 Väkeä virtasi ja kontakteja syntyi

Inweb Oy:n yrittäjä Tero Hämäläinen sai enemmän kuin meni hakemaan, kun hän osallistui Keksintöjen Viikolle ensimmäistä kertaa syksyllä 2017.

Paljon palautetta ja kontakteja sekä uusia asiakkaita. Siinä yrittäjä Tero Hämäläisen tärkeimmät tuomiset Keksintöjen Viikolta kotiin Saarijärvelle.

Yrityksessään Inweb Oy:ssä Tero Hämäläinen on tuottanut 3D-tulostukseen perustuvia ratkaisuja vuodesta 2016 lähtien. Inweb on erikoistunut ympäristöystävällisestä PLA-muovista tehtyihin tulosteisiin.

Lue lisää

Tero Hämäläinen messuosastollaan vuoden 2017 Keksintöjen Viikolla.

 Pitchaus kannusti, vertaistuki yhdisti

Keksijä Timo Lötjönen oli ensimmäisen Keksintöjen Viikolla käyntinsä jälkeen ällikällä lyöty. Sen jälkeen hän on levittänyt aktiivisesti sanaa hienosta verkostoitumispaikasta.

Helsinkiläinen Timo Lötjönen kuuli Keksintöjen Viikosta sattumalta ELY-keskuksen tilaisuudessa. Hän varasi lähes siltä seisomalta oman ständin tapahtumasta ja matkusti lähes 400 kilometrin päähän suurin odotuksin.

”Olin kaivannut pitkään paikkaa, jossa voisin vaihtaa ajatuksia muiden keksijöiden kanssa ja saada uusia virikkeitä ja tietoa keksintöihin liittyvistä asioista. Viitasaaren tapahtuma vastasi tarpeisiini täydellisesti”, Timo kertoo.

Lue lisää

Keksintöjen Viikolle 2017 osallistuminen kannusti Timo Lötjöstä jatkamaan keksimisen tiellä.

 


 

Mukana voi olla monin tavoin

Marjaana Niskanen -yrityksen pyörittäjä, yrittäjä Marjaana Niskanen on osallistunut Keksintöjen Viikolle niin Lähitorin myyjänä kuin messukävijänä. Hänen tuotteitaan on myös annettu lahjaksi tapahtuman puhujille. 

Juttelua näytteilleasettajien ja kävijöiden kanssa, puheiden kuuntelemista, omien tuotteiden myymistä Keksintöjen Viikon toritapahtumassa. Siinä tärkeimmät tavat, joilla viitasaarelaislähtöinen Marjaana Niskanen on viime vuosina osallistunut tapahtumaan. 

"Mukana voi olla monin eri tavoin, vaikka ei olisi keksijä sanan perinteisessä mielessä. Itse teen luovaa työtä ja olen käynyt tapahtumassa ennen kaikkea inspiroitumassa", Marjaana sanoo. 

Lue lisää

Keksintöjen Viikon puhujat saivat viime vuonna lahjaksi Marjaana Niskasen (vas.) tuotteet. Kuvassa myös Kehittämisyhtiö Witaksen toimitusjohtaja Mirja Arkimaa, puhujat Max Perttula ja Saimi Hoyer sekä Witaksen yrityskehittäjä Tuula Kokkonen. 

 


Lue lisää referenssejä

 
Päivitetty 27.9.2021

KEKSINTÖJEN VIIKKO

014 577 6200
keksintojenviikko@witas.fi
tilaa uutiskirje
Kehittämisyhtiö Witas Oy

Keksintöjen Viikko on voittoa tavoittelematon tapahtuma, jonka järjestäjinä toimivat Kehittämisyhtiö Witas Oy ja Viitasaaren kaupunki

Facebook-logo, linkki FB-sivulle.      Instagram-logo, linkki IG-tilille.

LinkedIn-logo, linkki LI-sivulle.    Youtube-.ogo, linkki Youtube-tilille.

MISTÄ ON KYSE?

Keksintöjen Viikko -keksintötapahtuman tavoitteena on tasoittaa keksinnön polkua kaupalliseen menestykseen törmäyttämällä uusien keksintöjen ja innovaatioiden omistajat eri alan asiantuntijoiden, potentiaalisten sijoittajien ja asiakkaiden sekä yhteistyökumppaneiden kanssa.
 

Witas Oy logo.

 

Viitasaaren kaupunki logo.